Mer presisjon i første strøk

Når du maler vått i vått med oljemaling kan det i blant være vanskelig å oppnå den presisjonen du ønsker i første strøk. Spesielt gjelder dette konturer og detaljer når du maler oppå våt maling eller når du ikke kan se skissen eller hjelpestrekene dine godt.

Presisjon kommer delvis an på hvor liten og «skarp» pensel du bruker, konsistensen på malingen, hvor glatt underlaget er, og at du klarer å holde hånda rolig, men det første du kan forbedre er fremgangsmåten din. Prøv dette lille trikset og se om det hjelper deg:

Fortsett å lese «Mer presisjon i første strøk»

Test fargene med en fargesirkel

Et av de viktigste valgene med maling er hvilke farger du skal bruke. Fordi fargene skaper helheten og kan sees tydelig på avstand i motsetning til variasjon i strøk og underlag. Derfor er det viktig å finne farger som du liker og som passer dine behov. Én ting er hvordan de ser ut, men mye annet kan være viktig: Kanskje du vil ha mest mulig holdbare farger, farger laget av metaller eller planter, dekkende eller transparente farger? Hva som er viktig er opp til deg. Og når du skal teste fargene er det kjekt med en fargesirkel!

Fortsett å lese «Test fargene med en fargesirkel»

Få mer malerglede med enklere palett!

Henger ikke maleriet ditt sammen fargemessig? Sliter du med å finne igjen fargen du blandet i går? Kaster du mye maling fordi du har tusen forskjellige farger på paletten samtidig? Eller får du bare ikke plass til å blande alle fargene? Been there done that. Uansett hva de gamle mesterne ville sagt, så er det mange fordeler med en enkel palett. Faktisk tror jeg det er flere fordeler enn bakdeler. Fortsett å lese «Få mer malerglede med enklere palett!»