Lysbord når du ikke har lysbord

Noen ganger er det kjekt å ha et lysbord tilgjengelig. Men kanskje ikke SÅ ofte at du vil kjøpe et. Og det er jo ikke sikkert du har all plass i verden å jobbe på, så det fint med løsninger som tar liten plass. Da er det bra at vi er så kreative!

Slik lager du ditt eget lysbord:

Avhengig av hva du har tilgjengelig og hvor behagelig du vil ha det kan du lage det lysbordet som passer for deg:

Minimalistisk lysbord (for deg som tegner når det er lyst ute)

Du trenger:

Vindu + lys ute

Sånn gjør du:

Teip opp bildet du vil tegne fra på vinduet, og teip arket du skal tegne på over.

Luksuriøst lysbord (for deg som vil sitte)

Du trenger:

Glassbord (helst med hylle under) + Skrivebordslampe eller annen liten lampe

Sånn gjør du:

Legg skrivebordslampa på hylla under bordet, og skru på lampa! 😀

(Hvis du ikke har hylle under bordet, eller bare har en glassplate kan du legge plata over noe på hver side (to esker for eksempel), og legge lampa under. Hvis lampa kommer for langt unna kan du legge noe under lampa også. )

Digitalt lysbord (med integrert referansebilde)

Du trenger:

TV eller dataskjerm

Sånn gjør du:

Skru på TV-en eller dataskjermen. Teip opp bildet på skjermen. Slå av lyset i rommet.

(Hvis du skal overføre fra papir er det lurt å ha en hvit bakgrunn på TV-skjermen, men du kan også finne frem et bilde på skjermen og tegne over.)

Hvorfor bruke lysbord?

Å ha et lysbord tilgjengelig gir deg en hel rekke muligheter som kan korte ned på arbeidstiden din og også senke prestasjonsangsten:

* For eksempel hvis du skal tegne et motiv, men ikke er helt sikker på hvilken teknikk eller hvilke farger du skal bruke. Da kan du tegne en skisse først der komposisjonen er riktig, og så overføre med lysbord til nye ark som du kan bruke til å teste ulike farger og teknikker. Hvis du ikke blir fornøyd med tegningen kan du bare tegne skissen over på et nytt ark og prøve igjen. Siden skissen din ikke blir ødelagt trenger du ikke å være redd for å prøve ut mange forskjellige ting.

* Har du laget en skisse på dataen som du vil tegne over, men ikke har printer tilgjengelig, kan du legge papiret oppå dataskjermen (så lenge du har stor nok skjerm til arket) og tegne over. Har du funnet et bilde på nett eller et stillbilde fra en film eller lignende, kan du gjøre det samme.

* Du kan også bruke denne teknikken hvis du vil overføre et bilde fra papir/data/TV til lerret, plate, eller annet underlag som ikke er papir, eller til papir som er så tykt at du ikke kan se gjennom. Da kan du først tegne over til et nytt ark som vanlig, og deretter bruke denne teknikken til å overføre videre til lerret eller andre materialer.

* Har du tegnet en kjempefin skisse, men på feil type papir, i feil vinkel i forhold til arket, har sølt noe på eller ødelagt papiret, kan du også legge over og overføre til nytt ark. Det samme kan du hvis du har printet ut en skisse i flere deler som du vil ha over på ett ark.

Så enkelt er det! Håper dette hjelper deg å komme raskere igang med tegningene, og til å prøve ut forskjellige løsninger uten prestasjonsangst. Lykke til, og håper du har hatt en fin påske! 🙂

– IT

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.