Gjenbrukt er godt brukt

Gjenbruk gjør meg alltid glad! Og uansett hvor snill du er med penslene dine vil de en eller annen gang bli slitt ut. Jeg tenker ofte på hvordan jeg kan gjøre nytte av verktøy slik som pensler lengst mulig, og her er noen du kan prøve selv:

+ Bruk den slitte penselen til grovarbeid eller til å blande ut overganger på lerretet.

+ Benytt deg av den bustete formen for å male strøk som ligner på busker eller andre organiske former

+ Skjær av det ytterste laget penselhår slik at du kan bruke penselen til detaljer en stund til. Se hvordan du gjør her: Gi penslene nytt liv

+ Når alle hårene er borte kan du klippe av metalldelen med en knipetang, spisse tuppen i blyantspisseren (eventuelt pusse litt med fint sandpapir), og vips så har du et utmerket verktøy til å skrape frem detaljer eller skrape bort maling med! Driver du med leire eller annen modellering kan du sikkert også bruke den som modelleringsverktøy. (Man kan også risse i maling med for eksempel en strikkepinne eller tuppen på en malekniv, *men* metallet kan ofte sette igjen grå streker i malingen som du antageligvis ikke ønsker, så etter å ha prøvd begge deler liker i alle fall jeg treverktøy best!)

Hva liker du å gjenbruke i atelieret?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.