Kunstnerspires male- og tegnekurs

Lyst til å male og tegne?

Bli med på Kunstnerspires male- og tegnekurs med meg, I. T. Hammar! Her lærer du å lage det du vil av landskap, stilleben, portrett og mer sammen med opptil 4 andre elever.

Du får kunnskap om fargeblanding, skravering, måter å starte på, bruk av verktøy, og teknikker for å skape lys/skygge, dybde, form, overganger, kontraster og variasjon, ut ifra hva du ønsker å fokusere på til en hver tid. Kurset passer både nybegynnere og øvede innen de fleste aldersgrupper, og du trenger ingen forkunnskaper. De fleste økter har individuell veiledning og noen har felles undervisning med demonstrasjon og/eller oppgaver (se kursplanen).

Vi har felles materialer og utstyr på kurset, og bruker ingen løsemidler eller andre tilsetninger i malingen (mer info lengre ned på siden). Mine egne spesialiteter er oljemaling og tegning med pennesplitt og blekk, men det meste du lærer på kurset kan brukes på tvers av ulike male- og tegneteknikker.

Meld deg på via telefon/SMS 41410239. Sees på kurs!

PRAKTISK INFO:

TID: Onsdager og lørdager gjennom året (Full oversikt lengre ned på siden, snarvei her: #datoer-og-plasser )
STED: Kunstnerspire, Totenvegen 803, 2848 Skreia. (NB! Lokalet ligger i 2. etasje uten heis)
KURSHOLDER: I. T. (Ingrid Therese) Hammar / www.ithammar.no
PRIS: 425 kr per økt på 3 timer (200 kr per økt for barn og ungdom til og med 10. klasse). Du avtaler så mange økter du vil ved påmelding, og får faktura for brukte økter i slutten av hver måned. Jeg anbefaler å sette opp minst 4 økter om gangen (disse trenger ikke å være på rad). Har du brukt 4 eller flere økter innenfor samme måned får du 10% rabatt på alle øktene.
PÅMELDING: Meld deg på når du vil så lenge det er plass, via telefon/SMS 41410239 .
AVBESTILLING: Dersom du må flytte eller avbestille en økt setter jeg stor pris på om du sier ifra på telefon/SMS 41410239 så fort du vet, slik at andre kan få muligheten til å ta din plass. Du blir kun fakturert for økter du deltar på.

ØKTER, ALDER OG PLASSER: Hver økt har plass til maks 5 deltakere. Øktene er markert med ulike kategorier i kursplanen slik at du eller barnet ditt kan velge økter basert på alder, behov og interesser:

VOKSEN – For deltakere fra 12 til 1000 år!
BARN – Kun for deltakere i barneskolealder 🙂 (Det er fint om barna kommer til starten av økten, men barna kan fint hentes før økten er over i forhold til hva som passer familien best)

INDIVIDUELL – Individuell veiledning i eget arbeid (Du har allerede en ide til noe du vil lage, vil fortsette på noe du har startet, eller du får hjelp til å finne på noe som passer deg når du kommer på kurs).
FELLES – Økter med felles undervisning, demonstrasjon og/eller oppgaver innenfor et spesifikt tema. Utfyllende info vil stå i kursplanen

FASTE MATERIALER PÅ KURSET:

Materialer kun for VOKSEN:
Old Holland oljemaling av høyeste kvalitet (Engelsk-rød, Scheveningen-rød, Marsgul, Scheveningen-gul, Ultramarin-blå, Prussian-blå og Titan-hvit), lerretplater, og Winsor & Newton Black Indian Ink (for pennesplitt og pensel).

Materialer for både VOKSEN og BARN:
Gråblyanter, fargeblyanter, penner og/eller tusjer, gouache- og/eller akvarellmaling, skissepapir, tegnepapir, og akvarellpapir. Ofte kan det finnes mer.

TA MED:

  • Maleklær
  • Male-/tegnesaker og materialer dersom du vil bruke eget (OBS! Løsemidler er ikke tillatt).
  • Eventuell matpakke og drikke (dagligvare, bensinstasjon og restaurant finnes i nærheten). Gratis kaffe og te finnes på kurset så lenge smittevern tillater det.
  • Plastmappe eller lignende til å ta med deg tegning hjem. Små malerier på lerretplater (opptil 30×30 cm) kan oppbevares på atelieret mellom økter og mens de tørker. Større malerier må tas med hjem dersom ikke annet er avtalt.
  • Hvis du skal arbeide etter foto: ta med bilde printet ut i A4 i to eksemplarer: en til å se etter og en som kan tegnes på. Trenger du hjelp til å printe ut har vi svart-hvitt printer på atelieret, men om du skal ha utskrift i farge må du si ifra i god tid før kursdagen, så jeg kan printe ut dette på forhånd.

KJEKT Å VITE:

FACEBOOKGRUPPE: Går du eller har du gått på kurs med meg tidligere? Bli med i facebookgruppa Kurs med IT for oppdateringer om materialanbefalinger, elevrabatter og mer.

PRIVAT KURS: Vil du ha privat kurs, eller kun for deg og familie/venner/kollegaer kan du ta kontakt for egen avtale og pris.

SMITTEVERN: Felles utstyr og plasser vaskes før øktene, og elever bruker samme verktøy hele økten. Er du syk skal du ikke komme på kurs. Vi følger eventuelle smittevernsregler om avstand mellom plassene. Hvis endringer i smittevernsregler hindrer oss i å gjennomføre kurs vil du få beskjed.

KOMMENDE KURSØKTER:

Økter og plass oppdateres her så ofte som mulig, men avvik i ledig plass kan forekomme. Økter uten påmeldte kan bli flyttet, endret eller tatt ut av kursplanen.

UKE 4:

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 29. januar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 29. januar – 15:00-18:00 – Ledig plass

UKE 5:

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 2. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 2. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 5. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 5. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

UKE 6:

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 9. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 9. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

BARN / FELLES – KATT, PIKACHU OG YOSHI – Lørdag 12. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass (Vi tegner katt, Pikachu fra Pokémon og Yoshi fra Super Mario med tusj og fargeblyanter!)

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 12. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

UKE 7:

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 16. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 16. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

VOKSEN / FELLES – TEGNE FRA MODELL – Lørdag 19. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass (I denne økten skal vi øve på å tegne fra levende live. Vi bytter på å stå modell for hverandre så vi kan øve på å tegne ulike personer, klær og positurer. Vi tegner mange korte skisser/croquis og prøver ulike fremgangsmåter som konturtegning, og oppbygning med flater/skygger eller linjer.)

VOKSEN / INDIVIDUELL – Lørdag 19. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

UKE 8:

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 23. februar – 11:00-14:00 – Ledig plass

VOKSEN / INDIVIDUELL – Onsdag 23. februar – 15:00-18:00 – Ledig plass

(Flere og senere datoer enn dette blir lagt til fortløpende)

Bilder fra Kunstnerspires male- og tegnekurs:

Under her ser du ferdige elevarbeider, arbeider i prosess, og fargesirkler, laget enten kun på kurs eller med veiledning på kurs i løpet av prosessen. Arbeidene er sortert etter type motiv. (Jeg digger å vise frem alt dere lager, så send meg gjerne egne bilder av arbeidene dine fra kurs om du ikke ser dine nedenfor!)

Landskap, natur og abstrakt:

Dyremotiver:

Portretter og folk:

Fargesirkler:

Fargesirkler laget av elever, pluss et par egne eksempler! Er de ikke nydelige? 😀

Bilder fra kurs: