Kunstnerspires male- og tegnekurs

Lyst til å male og tegne?

Bli med på Kunstnerspires male- og tegnekurs med meg, I. T. Hammar! Her lærer du å lage det du vil av landskap, stilleben, portrett og mer sammen med opptil 1 annen elev, eller du kan booke begge plasser for deg selv om du ønsker privatundervisning.

Du får kunnskap om fargeblanding, skravering, måter å starte på, bruk av verktøy, og teknikker for å skape lys/skygge, dybde, form, overganger, kontraster og variasjon, ut ifra hva du ønsker å fokusere på til en hver tid. Kurset passer både nybegynnere og øvede, du får individuell oppfølging, og du trenger ingen forkunnskaper.

Vi har felles materialer og utstyr på kurset, og bruker ingen løsemidler eller andre tilsetninger i malingen (mer info lengre ned på siden). Mine egne spesialiteter er oljemaling og tegning med pennesplitt og blekk, men det meste du lærer på kurset kan brukes på tvers av ulike male- og tegneteknikker.

Lyst til å se hva andre har laget på kurset? Se her: Elevarbeider.

Meld deg på via telefon/SMS 41410239 . Sees på kurs!

PRAKTISK INFO:

TID: For det meste tirsdager og lørdager gjennom året. (Full oversikt lengre ned på siden, snarvei her: #datoer-og-plasser )
STED: Kunstnerspire, Jerikogården, Totenvegen 773, 2848 Skreia, første etasje, innerst i kontorfløyen til høyre. Parkering foran hovedinngangen.
KURSHOLDER: I. T. (Ingrid Therese) Hammar / www.ithammar.no
PRIS: 500 kr per økt på 3 timer (300 kr per økt for barn/ungdom til og med 10. klasse) Du kan også betale for begge plasser om du ønsker en privat økt. Du avtaler så mange økter du vil ved påmelding, og får faktura for brukte økter i slutten av hver måned. Jeg anbefaler å sette opp minst 4 økter om gangen (disse trenger ikke å være på rad). Har du brukt 4 eller flere økter innenfor samme måned får du 10% rabatt på alle øktene (Betaler du ekstra for privat økt telles den som to økter).
PÅMELDING: Meld deg på når du vil så lenge det er plass, via telefon/SMS 41410239 .
AVBESTILLING: Dersom du må flytte eller avbestille en økt setter jeg stor pris på om du sier ifra på telefon/SMS 41410239 så fort du vet, slik at andre kan få muligheten til å ta din plass. Du blir kun fakturert for økter du deltar på.

ØKTER, ALDER OG PLASSER: Hver økt har plass til maks 2 deltakere. Du kan også betale for begge plasser om du ønsker en privat økt. Anbefalt alder er 12-1000 år. Se kursplanen for datoer og ledig plass.

FASTE MATERIALER PÅ KURSET:

Old Holland oljemaling av høyeste kvalitet (Engelsk-rød, Scheveningen-rød, Marsgul, Scheveningen-gul, Ultramarin-blå, Prussian-blå og Titan-hvit), lerretplater, og Winsor & Newton Black Indian Ink (for pennesplitt og pensel), gråblyanter, fargeblyanter, gouache- og/eller akvarellmaling, skissepapir, tegnepapir, og akvarellpapir. Ofte kan det finnes mer. (NB! Oljemaling og pennesplitter/blekk er kun tilgjengelig for deltakere på 12 år eller eldre.)

TA MED:

  • Maleklær
  • Male-/tegnesaker og materialer hvis du vil bruke eget (OBS! Løsemidler er ikke tillatt).
  • Eventuell matpakke og drikke (dagligvare, bensinstasjon og kafe/restaurant finnes i nærheten). Gratis kaffe og te finnes på kurset så lenge smittevern tillater det.
  • Plastmappe eller lignende til å ta med deg tegning hjem. Små malerier på lerretplater (opptil 30×30 cm) kan oppbevares på atelieret mellom økter og mens de tørker. Større malerier må tas med hjem dersom ikke annet er avtalt.
  • Hvis du skal arbeide etter foto: ta med bilde printet ut i A4 i to eksemplarer: en til å se etter og en som kan tegnes på. Trenger du hjelp til å printe ut har vi svart-hvitt printer på atelieret, men om du skal ha utskrift i farge må du si ifra i god tid før kursdagen, så jeg kan printe ut dette på forhånd.

KJEKT Å VITE:

FACEBOOKGRUPPE: Går du eller barnet ditt på kurs med meg, eller har gjort det tidligere? Bli med i facebookgruppa Kurs med IT for oppdateringer om materialanbefalinger, elevrabatter og mer.

SMITTEVERN: Felles utstyr og plasser vaskes før øktene, og elever bruker samme verktøy hele økten. Er du syk skal du ikke komme på kurs.

KOMMENDE KURSØKTER:

Økter og plass oppdateres her så ofte som mulig, men avvik i ledig plass kan forekomme. Økter uten påmeldte kan bli flyttet, endret eller tatt ut av kursplanen.

UKE 28:

Tirsdag 12. juli – 17:00-20:00 – FULLT

Lørdag 16. juli – 11:00-14:00 – FULLT

UKE 29:

Tirsdag 19. juli – 17:00-20:00 – FULLT

OBS! Flytter til Oslo snart, så dette blir mest sannsynlig de siste øktene på Skreia.

(Flere og senere datoer enn dette blir lagt til fortløpende.)

Lyst til å se hva andre har laget på kurset? Se her: Elevarbeider.