5 grep for å bli ferdig

Så du jobber med et svææært bilde med masse detaljer, og du er snaaaaart ferdig, men det virker som alt går i sneglefart. Hvordan kommer du i mål?

De siste dagene har jeg jobbet med å gjøre ferdig et maleri som tilsynelatende har tatt for alltid. Da er det lett å miste motivasjonen og fremdriften, og alt for lett å prokrastinere. Men så i går fikk jeg plutselig fortgang i sakene da jeg minnet meg selv på noen viktige oppdagelser jeg hadde gjort tidligere, som jeg håper du kan ha nytte av også:

1. Definer problemene:
Når det er mange små ting som må fikses er det lett å føle seg overveldet, så på dette stadiet hjelper det å lage seg en skikkelig liste. Skriv ned alt som er «feil» med bildet, og konkretiser hvordan du skal løse hvert problem. For eksempel: «Gjøre linjene i forgrunnen skarpere», «Gjøre skyggen mer blå» osv. Gjør hver oppgave så liten at den ikke virker skremmende, prioriter hva som er viktigst, og gå løs på hver oppgave en etter en.

2. Se problemene fra en annen vinkel:
Snu maleriet opp-ned! Dette gjør det både lettere å se feil som du kan ha oversett da bildet sto riktig vei, og du får en mer behagelig vinkel for armen din å jobbe i. Tro det eller ei, men armen din lager ikke helt like linjer og kurver uansett hvilken vei du holder den, så da er det enklere å få god presisjon hvis du snur på lerretet eller arket mens du jobber. Det kan også hjelpe å holde et speil opp imot bildet ditt for å se motivet speilvendt.

3. Malestaven er din beste venn:
Når du har mange små detaljer å fikse på rundt omkring på et stort bilde kan det være irriterende å ikke ha noe sted å hvile hånden uten å legge den i våt maling. Med en malestav blir dette bare barnemat!

4. Gå på avstand og mys på bildet:
Helt seriøst. Når du går på avstand vil du ofte se bedre hvilke elementer i bildet som er bra, som vises for godt, eller som blander seg for mye i bakgrunnen, for å nevne noe. Bildet ditt skal se så bra ut på avstand at folk får lyst til å gå nærmere og se alle de fine detaljene du legger ned så mye tid i. For hva er vel ellers vitsen?

5. Spør en venn om hjelp:
Ofte ser man seg blind på problemer som egentlig ikke er der, eller som bare du ser. Da er det godt å få hjelp av en god venn som tør å være ærlig og gi konstruktiv kritikk.
Kanskje trenger du ikke endre på så mye som du tror for å bli ferdig allikevel.

Håper dette hjelper deg på veien, og del gjerne med meg hvilke metoder du bruker for å bli ferdig selv. Ha en superduper male-mandag!

– IT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.