Hvorfor plastfolie er din venn

Du som har vært kunstner en stund har nok et og annet bilde på lager, klart til salg. Kanskje har du også investert noen kroner i rammer. Å selge kunsten er en ting, men hvordan kan vi oppbevare kunsten best mulig mens vi har den på lager?

Det finnes mange fine måter å lagre bilder på, alt fra egne stativer (spesielt bra for våte malerier), til å fylle veggene.

Personlig synes jeg det er fint at bildene alltid er klare til levering, så blir det kortere ventetid for kunden, mindre stress for meg, og bildene bevares best mulig mens jeg har dem. Derfor har jeg begynt å pakke inn bildene når de er helt klare. Enten med ramme eller uten.

Min beste venn til dette har blitt plastfolie: Den beskytter både mot riper og støv, og er vanntett i tilfelle rottefelle. Du kan dessuten se bildet gjennom plasten, og du slipper å bruke teip. Jippi! Eneste bakdel som jeg ser det er at det kunne vært mer miljøvennlig. Heldigvis trenger man veldig lite plast hver gang. Og hvis ikke vanntetthet eller gjennomsiktighet er viktig for deg kan du bruke papir eller tøy.

For bilder du selger uten ramme eller som trenger litt ekstra beskyttelse kan du pakke dem inntil en papp-plate med plastfolie rundt.

Her kan du være veldig miljøvennlig! Spør lokale forretninger om de har noe papp til overs, og kutt den opp i den størrelsen du trenger. Pappen blir gjenbrukt, og det blir både mindre søppel og tykkere lommebok.

Du kan også pakke bildene ned i esker og kofferter som ikke er i bruk, for ekstra beskyttelse og plassutnytting. Så er det også lettere å ta med bildene på utstilling eller marked.

Når det gjelder gicléetrykk, for eksempel, er det kjekt å poste i papprør, men gicleétrykk bør ikke ligge sammenrullet over lengre tid, så bruk bare rør når du skal poste. Ellers burde du bruke en plastmappe eller grafikkskuffer til oppbevaring.

Og husk: Hvis ikke du setter pris på å bevare kunsten din i tipp topp stand, hvorfor skal noen andre gjøre det?

(Redigert 6. mars 2017: NB!!! Denne typen innpakking egner seg best til bilder på papir uten glass eller med glass og ramme, eller til korttids oppbevaring av tørre oljemalerier, for eksempel når du skal sende i posten. Ikke pakk inn fernisserte malerier i plastfolie. Fernissen kan bruke lang tid på å herde, og det er ønskelig at bildet får «puste». I tillegg kan plastfolien skade fernissen dersom den blir liggende inntil fernissen (Ja, dette lærte jeg på den harde måten, så ikke gjør samme feil som meg 😉 )

Håper dette var nyttig for deg!

Hva slags metoder har du for å lagre kunsten din? Hva funket, og hva funket ikke? Kommenter under! 😀

God mandag!

-IT

4 kommentarer til «Hvorfor plastfolie er din venn»

  1. Hei. Jeg legger bobleplast rundt innrammete bilder, og taper den sammen med en sterk tape (gaffa) så det blir en pose. Gjerne lengre på ene siden slik at den fungerer som en klaff. Jeg lager posene litt romslige så det er lett å legge inn og ta ut bildene. Hvert bilde har sin pose. og når man har flere bilder med ulik størrelse, er det praktisk å merke posene med hvilke bilder de tilhører.

    1. Bare hyggelig! 😀 Jeg kjøper papprør på KEM. Det er det nærmeste og enkleste for meg. Ser ut som man kan kjøpe dem i nettbutikken også, så det er gode nyheter om du ikke bor I Oslo sentrum. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.