Komposisjon

5 steg til supernøyaktig komposisjon på lerret

Noen ganger er det kjekt å jukse litt, enten du skal male på oppdrag eller du bare har lyst på en pangstart!

I dag viser jeg deg en av mine favorittmetoder: overføring av skisse til lerret. Fordelen med denne metoden er at det blir så nøyaktig som du overhodet kan få det, i motsetning til om du bruker f.eks. projektor.

Sånn gjør du:

1. Tegn en skisse. Bruk den metoden som funker best for deg. Her har jeg brukt data. Det viktigste er at strekene på skissa er sånn som du vil de skal bli på maleriet, og at skissa er i riktig format. Har du ikke riktig format på tegningen kan du fortsatt løse det med å scanne inn tegningen og printe den ut i riktig format.

Tutorial1-1

2. Skraver på baksiden av skissen din med en bløt blyant, og fest skissa til lerretet sånn du vil ha den.

Tutorial1-2

Tutorial1-3

3. Sjekk at bildet er rett på, og tegn over strektegningen med kulepenn. Legg til eventuelle ekstra detaljer eller streker du trenger på dette stadiet.

Tutorial1-4Tutorial1-5

4. Ta av skissa, og voila: der har du komposisjonen din!

Tutorial1-6

5. Sist, men ikke minst, spray tegningen med fiksativ, så du ikke ødelegger tegningen mens du maler, og så du slipper å grumse til malingen med grafitt. Husk å spraye på god avstand, og heller i flere lag. La det tørke, og test at alt sitter godt.

Tutorial1-7

Vips, så er du klar til å male! 😀

Komposisjon

(Lerretet jeg har brukt her er 20 x 20 cm, men vil du male større kan du bare printe ut motivet ditt i flere deler.)

Lykke til!

– IT