Kunstnerspire, redd deg selv!

Hei! Mitt navn er Ingrid Therese Hammar, og jeg er en kunstnerspire.

Da jeg begynte min ferd mot å bli kunstner må jeg innrømme at jeg synes det hele var jævlig skummelt.

Det vi lærte på skolen i alle disse årene hadde jo handlet kun om det tekniske med å lage kunst, og alt for lite om hvordan det faktisk skulle bli å være kunstner, designer eller lignende etter at skolen var over.

Det å være kunstner hadde jo ingenting med entreprenørskap eller gründervirksomhet å gjøre, hadde det vel? Og det var jo ingen grunn til at vi kunstnerspirer skulle lære å drive business, salg eller administrasjon? Man skulle jo leve av *søknader* bevilget av en *jury*, som hadde laaaaange søknadsfrister og endeløøøøst med venting, før bare noen *få* av alle de *tusener* søkere fikk noen kroner inn på konto.

Nei og nei, tenkte jeg. Hvordan skal dette fungere for *meg*? – Jeg som trodde at kunst handlet om å lage fine bilder som skulle inspirere andre mennesker, og la dem glemme den vanlige hverdagen litt?

Så hvorfor ikke begynne å se på kunstneryrket som det det faktisk er: håndtverk, og salg av håndtverk til forbrukere? Jeg mener vi som vil leve av kunst må begynne å ta ansvaret for vår eksistens i egne hender, og slutte å bruke så mye tid og ressurser på søknadsskriving slik at noen andre – *kanskje* – kan velge å være vår ridder i skinnende rustning, hvis de synes vi er bra nok. Vi kunstnere må redde oss selv!

Derfor har jeg nå lyst til å starte en blogg om kunsten å leve som kunstner, for alle dere kunstnerspirer der ute, uansett som dere nettopp har begynt å tenke på å bli kunstner, eller om dere allerede er et stykke på vei. Her kommer jeg til å dele mine erfaringer så langt og det nye jeg lærer underveis, både av tekniske tips og det andre rundt. 🙂


I dag er dagen for å ta ditt neste skritt på kunstnerstien! Er du med!!?

– IT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.